Groote Heide Venlo

Historie

De Groote Heide kent een groot historisch verleden. Wist u dat het gebied in de middeleeuwen al een heidegebied was? Ook is de Groote Heide van grote militaire betekenis geweest. 

De Venlose Huzaren gebruikten het gebied als militair oefenterrein. Tijdens de tweede wereldoorlog was hier een Duits militair vliegveld, genaamd Fliegerhorst. Sporen van dit militair verleden zijn nog steeds te zien in het landschap van de Groote Heide.

Flora en Fauna

De Groote Heide kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het natuurgebied is een van de weinige plekken waar de zeldzame Rode dophei groeit.

 Daarnaast kent de Groote Heide haar eigen 'Big Five' bestaande uit de Zandhagedis, Heivlinder, Eekhoorn, Buizerd en Tijgerspin. Laat u verrassen door dit unieke natuurgebied en ga op zoek naar deze prachtige dieren.

Fiets- en wandelroutes

Rondom Gasterij Groote Heide liggen verschillende wandel- en fietspaden aan knooppuntroutes, welke u door het landschap van de Groote Heide leiden.

  • Klik hier voor een online flyer van de Groote Heide inclusief plattegrond met drie wandelroutes. 


Mocht u interesse hebben om de Groote Heide eens te ontdekken met vrijwilligers van Stichting het Limburgs Landschap, kijk dan onder het kopje Agenda.

Voor meer en uitgebreidere informatie over de Groote Heide kunt u terecht bij Gasterij Groote Heide. Het gebouw heeft zijn functie als informatiepunt namelijk niet verloren.

Ook kunt u op de website van de Stichting het Limburgs Landschap meer lezen over de dit unieke natuurgebied.